Az angol szak elvégzése után a kaland- és tudásvágy az Amerikai Egyesült Államokba vezetett, ahol egy nemzetközi egyetemen a természetgyógyászatot, azon belül a hagyományos, ötezer éves múltra visszatekintő Ajurvedát tanulmányozhattam.

A képzés elvégzése után évekig egy Ajurvéda (masszázs és egyéb komplex terápiás ill. prevenciós) kezeléseket alkalmazó klinikán dolgoztam.

Az Ajurvéda tanulmányok részét képezte egy, önmagában is egésznek tekinthető terület, mégpedig a kismamáról és babáról való, szülés, születés utáni gondoskodás.

Olyan bölcsességek birtokába jutottam, melyek az emberiség tudásának és gyakorlatának szerves részét képezték az elmúlt korokban és képzik ma is a természettel összhangban élő társadalmakban.

Ez a tudásanyag egyetemes alapelveket követ és éppen ezért működhetett a régmúltban ugyanúgy, mint mai modern társadalmunkban.

A kurzusnak ez a része volt szívemnek a legkedvesebb, s befejezvén volt szerencsém évek hosszú során át ebben személyes tapasztalatokat is szerezni szerte a nagyvilágban.
A tapasztalt valóság (az édesanyák kedvező tapasztalatai) messze túlszárnyalta az előzetes elképzeléseket.

Most, 12 év gyakorlat távlatából bátran kijelenthetem, hogy ez, a baba születése utáni, gyermekágy időszakára kiterjedő masszázs program amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, vagy (ahogy az egyik gyermekágyas anyuka fogalmazta) egyszerűen működik.

Régi vágyam, hogy ezt minél több kismama, baba és gyermekágyas édesanya tapasztalhassa.

Most jutottam el oda, amire már régen vágyom, hogy - ami eddig csupán szerencsés magyar barátaim, rokonaim, ismerőseim kiváltsága volt - most itt Magyarországon is szélesebb körben megismertessem, és az érdeklődők számára hozzáférhetővé tegyem ezt a masszázs programot.