A masszázs program jótékony hatásai több szinten és a legkülönbözőbb módon jelentkezhetnek:

  Fizikai szinten a masszázs segítségével a helyükről kimozdult szervek hatékonyan és gyorsan rendeződnek vissza.

  Az anyaméh hihetetlen mértékű és sebességű változását, tisztulását elősegíti és támogatja, a szervet tonizálja, regenerációját elősegíti.

  A meleg, gyógynövényes olajok hatására az izomfeszültségek szinte szétolvadnak, a bőr bársonyos, rugalmas és friss lesz.

  A masszázs utáni pihenés olyan mély nyugalmi állapot, amely elősegíti a testi-lelki feszültségek, stressz oldódását, és képes pótolni az éjszakai szoptatások miatt kiesett alvás jó részét.

  Az édesanyát és kisbabát összekötő, ebben az időszakban különösen erős, bensőséges szál miatt az anya pihentsége, nyugalma, jó közérzete közvetlenül nyilvánul meg a kicsiben.

  Az anya pihentsége nyugalma folytán bőséges az anyatej és harmonikusabb a szoptatás.

 

Az anyák saját szavaival:

 

„Úgy éreztem, hogy a testemet szinte összerakta a masszázs."


„Az első gyermekemnél a gyermekágyas időszak minden képzeletemet felülmúlta, de sajnos ellentétes előjellel: fizikailag és érzelmileg is mélypontra kerültem, és soha nem gondoltam, hogy létezik ilyen fokú fáradtság. Azonban most másképp alakult: nos, nem is emlékszem, hogy szültem.
A legkönnyebb időszak pontosan az első hat hét volt, nem tudok csodáról beszámolni, a masszázzsal kapcsolatban, csak egyszerűen működik.
Jó érzés fizikailag, hogy a feszültség az ember izmaiból eltűnik..."

„A masszázs ideje csak az enyém volt: egy óra kikapcsolódás mindenből!
Lelkileg nagyon jó érzés, hogy végre rólam szól valami. Klassz volt kipihenve és felfrissülve újra a 'csatasorba' állni."

„A kislányom teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott, hiszen én is annak éreztem magam..."

 

„Úgy érzem, sok energiát kaptam ezektől az alkalmaktól."


„Nagyon jól esett az ellazulás és az érintés, mert a testemben sok fájdalom volt, vagy még a fájdalom emléke élt."

 

„Az egy óra befelé figyelés is sokat segített abban, hogy nem hagytam el magam és fokozatosan minden jobb lett..."

„ ... az utolsó alkalomnál úgy éreztem, mintha kinyílt volna bennem valahol egy ajtó és nevetni tudtam volna, egyre-egyre csak nevetni."

„ ... egyszer a masszázs közepén potyogni kezdtek a könnyeim, és olyan jól esett sírni, mint még soha. Utána, mintha más világba kerültem volna, a dolgok simábban mentek, mintha egy kapun átléptem volna..."


„Ebben az érzékeny időszakban, amikor az ember élete gyökeresen megváltozik, a masszázs jelentette a folytatást és valami új kezdetét is, mind a testnek, mind a léleknek... Visszaadta az erőmet és mintha kinyitott volna egy kaput, amelyen visszavezetett a "kinti világba", ahol most már kisgyermekes anyaként kell, hogy helytálljak."

 

„A masszázs közben több alkalommal elaludtam, igaz csak néhány percre, de ezek mélyek és pihentetőek voltak, mintha órákat aludtam volna.”

 

„Már néhány alkalom után éreztem változást, hiszen egyre többet bírtam, és bár nem nőtt az alvásmennyiségem, mégsem voltam olyan fáradékony.”

 

„Nagyszerű segítséget jelentettek a regenerálódásban a masszázsok, sokat köszönhetünk a valóban különleges kezeléseknek.”