A női szervezet a szülést követő hetekben – melyet gyermekágyas időszaknak is nevezünk – különös állapotba kerül. Ilyen alkalom csak néhányszor kínálkozik az élet során. Mivel a szervezet megszokott működése felborul, érzékeny, különösen nyitott és változásra kész lesz.

Ez a képlékeny állapot teljes testi-lelki megújulásra kínál lehetőséget. A természet kínálta ablak a szüléstől kb. hat hétig van nyitva, utána minőségileg más időszak kezdődik.

A szülést követően (akár másnaptól, műtéti heg/császármetszés esetén kb. tíz nap várakozás után) a gyermekágy hat hetes időszaka alatt – akár napi rendszerességgel – az anya egy speciális, teljes testmasszázst kap, melyet gyógynövényes olajok és hőterápia egészít ki.

Mindez a család saját otthonában zajlik, egy speciális masszázságyon, melyet a kezelés idejére teljes felszereléssel rendelkezésre bocsátunk. Az egy órás masszázst 15-20 perces pihenés követi, mely a kezelés szerves részét képezi, hiszen a masszázs jótékony hatásai ekkor tudnak stabilizálódni.

Ezt követően – forró fürdő vagy zuhanyzás után – az édesanya újult erővel áll készen, hogy a baba körüli teendőket ellássa.

A kezelés idejét jó, ha a gyermekágyas édesanya csak saját magára szánhatja, ezért elengedhetetlen egy segítő, aki a – többnyire mélyen alvó – babára a kezelés másfél órája alatt felügyel. Ez amellett, hogy igazán hálás és örömteli feladat, felbecsülhetetlen értékű, hiszen így az édesanya teljes figyelmét a pihenésre és regenerálódásra tudja fordítani.

A kezeléseket érdemes kúra szerűen alkalmazni, hiszen a rendszerességben óriási erő rejlik.

Ajánlott a masszázsprogram:

a szülést követő első hat hétben

   A szervezetben ekkor öngyógyító, regeneráló, megújító folyamatok zajlanak, ezek támogatására kiváló a masszázs-program.

   A szülés utáni regeneráló masszázs programot jó már a várandósság ideje alatt megszervezni, hiszen a baba születésével a teendők megsokasodnak és az értékes, gyermekágyas időszak gyorsan elrepül.

kisgyermekes édesanyáknak testi-lelki-szellemi kimerültség esetén kúraszerűen (néhány héten keresztül heti két-három alkalommal)

   A mély relaxáció és a szervezet regenerálódását elindító folyamatok következtében alkalmas a lelki-szellemi feltöltődés és testi jólét elősegítésére.

műtétek, trauma utáni legyengült, kimerült fizikai-lelki állapot esetén kúraszerűen (néhány héten keresztül heti két-három alkalommal)

a változás korában (klimax) kúraszerűen (néhány héten keresztül heti két-három alkalommal) az élettani folyamatok elősegítésére, és a kellemetlen tünetek enyhítésére

A masszázs kezelések családtagoknak, barátoknak ajándékba is adhatók.

Bővebb felvilágosítás elérhetőségeinken.